sunnuntai 4. joulukuuta 2011

Vihreät nuoret ja opiskelijat: Sikatehtaat alas - eläimet tuotantoyksiköistä yksilöiksi

Vihreiden nuorten ja opiskelijoiden liitto ViNO kokoontui viikonloppuna Harjavaltaan liittokokoukseensa. Liittokokouksessa hyväksyttiin strategia vuoteen 2015 asti ja tehtiin valinnat luottamustoimiin ensi vuodeksi. Ja niin kävi, että minut valittiin yhdessä Hanna Hakon kanssa luotsaamaan ViNOa puheenjohtajina vuoden 2012. Uskon ja toivon että ensi vuodesta tulee mahtava! Esimakua liittokokouskannanotossa:


Vihreät nuoret ja opiskelijat: Sikatehtaat alas - eläimet tuotantoyksiköistä yksilöiksi


Kannanotto
4.12.2011

Vihreiden nuorten ja opiskelijoiden liitto ViNOn Harjavallassa viikonloppuna kokoontunut liittokokous vaatii perusteellista muutosta eläintuotantoon.

- On moraalisesti kestämätöntä, että ruoantuotantomme perustuu tuntevien olentojen kärsimykselle, ViNOn vastavalittu puheenjohtaja Hanna Hakko toteaa.

Eläinsuojelulain mukaan eläimille ei tule tuottaa tarpeetonta kärsimystä. Tämäkään ei tällä hetkellä toteudu.

- Toisaalta, onko mikään kärsimys tarpeellista, puuskahtaa ViNOn toinen vastavalittu puheenjohtaja Aleksi Laine.

Jotta tuotannossa käyttämämme eläimet voisivat oikeasti toteuttaa lajityypillistä käyttäytymistään, tulisi heille taata radikaalisti paremmat olot. Tätä eivät nykyiset luomustandarditkaan takaa.

Helsingin Sanomien gallupin mukaan 66 % suomalaisista ei hyväksy eläinten tehotuotantoa. Silti heidän verovarojaan käytetään samaisen tuotannon tukemiseen. Julkisilla verovaroilla ei tule enää tukea eläintuotantoa, jossa eläinten huolenpitoa ja lajityypillistä käyttäytymistä ei ole taattu.

Lyhyellä aikavälillä eläinten liikkumatilaa ja kohtelua koskevassa lainsäädännössä ja eläintuotannon arjessa on siirryttävä välittömästi vähintään luomustandardin mukaisiin vaatimuksiin.

- Kymmenessä vuodessa eläintuotanto pitää uudistaa kokonaan niin, että eläimet pystyvät elämään hyvinvoivina yksilöinä. Mikäli tämä ei ole mahdollista, on eläinten tuotanto lopetettava, sanoo puheenjohtaja Aleksi Laine.

- Onko tuntevien olentojen järjestelmällinen kasvattaminen hyödykkeiksi ylipäätään oikein? kysyy puheenjohtaja Hanna Hakko.


Lisätietoja:
Hanna Hakko, 050 3040 180
Aleksi Laine, 040 527 0454

ViNOlla on kaksi tasa-arvoista puheenjohtajaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti